högskoleprovet

Jaha. Det var ett tag sedan jag skrev.

 

Helgen har vart ganska okej. På fredag eftermiddag var vi hos vår lärare och fikade, efter föroläsningarna på universitetet. Då kunde man lugnt säga att våren inte längre var kvar i det värmländska landskapet. Det snöade. Från morgon till Kväll. Oturligt nog åkte vi inte bil heller, utan buss. Så vi fick pulsa till skolan liksom alla andra studenter. Det var dessutom nära att vi inte hann med bussen. Jag och en klasskamrat fick reda på det en kvart innan att vi skulle åka buss, så det blev att skynda sig. På med kläderna, pcaka ned datorn och andra tillbehöriheter. Men det fanns fortfarande några grejer som jag saknade och som jag inte hann ta med mig. I alla fall.

 

Vi slutade ungefär vid 11 och sedan skulle vi åka till vår lärare. På vägen dit stannade vi på systembolaget för att köpa en present till honom. VI kom dit våta, frusna och en aning hungeriga. Lägenheten såg ganska trevlig ut. På sista tidenhar jag också velat ha en lägenhet. Inte för att bo i den. Jo det villl jag också, men jag har velat deckorera den, inreda den på mitt sätt, som jag vill. Och det sög i mig när jag och en vän skulle till Ikea och hitta grejer till kompisanen lägenhet. Jag var så sugen på att göra mitt hus fint och så. Men i alla fall. Lärarens hus var fullt av böcker. Det var inte en hylla utan flera stykna som fyllde väggarna.m Han hade runt 2000 böcker. När vi tittat färdigt på hans lägenhet och inglasade balkong, satte vi oss och åt först lite bröd med diverse pålägg, sedan en bulle, med kaffe, och sendan kakor, och efter det trugade han oss på jordnötter och godis. Då var man rätt så mätt och åt någon nöt eller två för artighets skull. Läraren hade också skrivit ut lite foton som han tog på klassen i början av förra terminen. När vi vikat färdigt traskade vi tillbaka till busshållplatsen i all tråkig, blöt slask och åkte hem.

 

Väl hemma började jag få en ångest inför högskoleprovet. Jag kunde inte sluta tänka på den och inte kunde jag sluta vara nervös. Kvällen ägnades  åt att ta det lugnt och sysselsätta mig så att jag inte gick och grämade mig i provet redan dagen innan. Annars hände inte så mycket på fredagskvällen.

 

På lördagen vaknade jag tidigt. 06.30 vaknade jag. Det var till och med tidigare just den dagen än på vardagarna, men det berodde på att jag skulle med bussen till Karlstad. Jag fick börja lite senare än de andra eftersom bussen kom precis efter provets början. Annars hade jag behövt vakna klockan 5 på morgonenen för att ta bussen vid 6. Det hade inte varit kul. Högskoleprovet bestod i alla fall av NOG som är mattedelen. Ganska svårt när man inte har några hjälpmedel förutom daisy, vilket inte är någon hjälp alls eftersome man inte räknar i saken. Det delprovet ska man inte räkna ut heller, utan bara svara på om man kan eller inte kan räkna ut uppgiften. ELF är engelsk läsförståelse. Den var ändå helt okej. Den gjorde jag först. Sedan finns det en del som är LÄS som är bara svensk läsförståelse. Bortsätt från att det var ganska tråkiga texter så gick det väl bra helt okej med den. Men det är ju inte säkert förrän man fått resultatet i handen. Den sista delen, som består av ORD. Gäller bara att kunna massa ord. Kan man massa ord är det bra. Det gäller också att kunna jämföra, dela på orden, skilja på substamtiv och verb och sånt. Man delar inte ord utan man delar orden mest för att kunna se vad det egentligen är. Jag fick lite mer tid och jag fick dessutom sluta lite tidigare. Vi som är synskadade i alla fall gravt synskadade gör inte diagram och tabeller och sånt. Det är faktiskt riktigt skönt. Men som kompensation har vi flera matteuppgifter. Det kan vara lite jobbigare.

 

När provet var slut åkte jag hem, men inte förrän vid åtta tiden. Så van som jag är vid att buss och spårvagnar ska komma rätt ofta hade jag ganska dåligt med tålamod och eftersom det var kallt orkade jag inte stå länge i bussstationen. Det var faktiskt en högst oturlig eftermiddag. Jag kom till tågstationen för sent för ett tåg. Den hade gått för tio minuter sedan. Därför gick jag till bussstationen och väntade där. Men bussen var sen och därför gick jag tillbaka till tågstationenen. Dessutom skulle bussen inte komma förrän strax innan sju. Men när jag kom till tågstationen hade tåget till kristinehamn åkt redan. 2 minuter innan när jag kom fram. Därför gick jag till bussstationen igen. Då förväntade jag mig också att bussen skulle komma strax innan sju. Men inte då. Så jag fick vänta till 20.15 för att bussen innan åkte 18.15. Jag blev alltså inte hemma förrän strax efter 21. Söndagen flöt på utan problem, för att jag inte gjorde så mycket.

 

Ha det så bra till nästa gång!!

// Lisa


Våren!!!!

Våren är här! Det hoppas jag i alla fall, och några tecken har dykt upp. Det största tecknet är ju solen, som är ganska ( om omöjligt att inte lägga märke till). Sedan är snön nästan borta. Visserligen är det några isfläckar kvar här och var, men vem bryr sig om dem, förutom isen själv eller de som halkar. Nästa vecka är det dags att ställa fram klocka igen. En timmes mindre sömn, men å andra sidan, får vi uppleva lite mer ljus i vardagen.

Vi hade vårfest igår i skolan. Det var rätt så kul. Men innan det var jag ute på stan och fick ganska mycket uträttat. Jag var inne på Bokia och köpte några talböcker. Det hade jagegenligen inte tänkt, men jag hade pratat om bokrean ett bra tag och när jag och min ledsagare gick förbi utanför, passade vi på att gå in i butiken.  Det blev en bok som hette naken ängel. Den andra kommer jag inte ihåg. Därefter besökte jag hälsokost affären, för jag skulle hitta lite vete eller havrekon för att lägga i min snart tillverkade vetekudde. Men olyckligtvis hade de inga lösa vete och havrekon. Sedan besökte vi pysselaffären, där jag hade beställt några magneter, som jag kunde ha på min white board tavla. De kunde man tydligen göra något själv av, vilket gör saken mer spännande. På vägen hem stötte vi på 2 optik butiker, där min ledsagare provade olika bågar och testade synen gratis. Förm ig var det onödigt, för jag viste redan hur mycket jag såg, men jag kanske skulle göra det för skojs skull. Det kostade ingenting trots allt och det gick på två minuter. Vi hittade också ur & pen, där jag köpte mig 2 par örhängen. Med andra ord, var det en bra dag ute på stan. Vi gick till maxi efter det och köpte oss lite saker vi skulle ha.

Jag blev lite sen till vårfesten, men jag missade inte heller så mycket. Bara välkomst drinken. Jag kom precis i tid till maten i stället. Anledningen till att jag blev så sen, var att jag inte hade duschat och jag kände mig äcklig och svettig. Man kan ju inte gå till en fest stinkandes oavsett vad det är för fest. Det blev kyckling till middag.  Det var jättegott, med couscous till. Jag har ingen aning om hur man stavar det ordet. I alla fall. Salladen till maten var också god. Under hela kvällen hade vi också allsång och några uppträdanden från lärarna och någon annan kursdeltagare. Allsången kunde jag inte så mycket på. De hade inget storstilat papper och inget på punkt. Låttexter kommer jag aldrig ihåg heller. Så det blev till att lyssna till diverse sånger, som lilla fröken fräken från fryken eller vad den nu heter.  Jag gick iväg efter kaffet, ungefär vid halv sju snåret. Men så ville de att man skulle ut igen och titta på någon som lekte med eldklot eller något. Det såg kul och spännand ut i mörkret, men sen var det inte så mycket mer.

Kort sagt. Våren är här!!!! Kallt är det fortfarande, men ändå. VNya vinterskor får vänta ett halvårt till och andra vintergrejer med. Snart plockar jag fram sommarjackan och sommarskorna.

Tell me someone

Tell me someone, where the road starts.
Tell me someone, where the clear path leads?
Where does my road lead to?
A life in happiness?
A life in misery?
A life in confusion?
A life in emptyness?

Where is the road I devote my life to?
Where is the path I will face in my future?
the pathe o glory and beauty?
The path of temptation
The path of pain and misery?
the path of loneliness?

A life of contemplation
Thinking of what to do
thinking of what who to devote yourself to.
To a man, or a woman?
to a life of lonliness?
To a wholehearted job?
To a life of temptation?

Tell me someone, of what to do?
Tell me someone, of what to devote myself to.
Tell me someone, who I should devote myself to.
Tell me someone,
Cause I don't know

Framtiden!

Det är mars och hösten 2009 närmar sig med all hast. Vad fan ska jag bli? Vad fan ska jag göra i höst? Allt går så fort. Det känns inte så länge sedn jag flyttade till Kristinehamn och började började på folkhögskolan här. Plötsligt är det mars och jag måste än en gång fråga mig själv vad jag ska göra, vad jag vill bli, vad jag vill göra i framtiden. Det finns så himla mycket man vill göra, så himla mycket som är kul. Spela goalball, måla, showdown., skriva, läsa, masssage. Så mycket val och så lite tid.

Jag tycker det är kul att skriva. Kanske kommar jag hålla på med det. vad vet jag än. Det är ju faktiskt kul. kanske inte alltid när man inte har insperation. Men när det väl kommer, så kommer det, mycket som man vill skriva. Men när det inte finns där, funkar det inte. Jag har funnit ganska mycket här i Kristinehamn som är kul att hålla på med. Ganska mycket hantverk och konstänrliga saker. Bild och form lektionerna är faktiskt roliga. Massagen verkar också rolig. Men man kan ju inte ägna sig hela tiden åt det, händerna och ryggen mår ju inte bra. Klart om ryggen hålls rak, mår den bra. :-). För mig kommer det ta ett tag. Översätta litteratur eller något sånt verkar också kul. Jag vet inte!!! Allt jag vet förtillfället är att jag vil göra något med händerna och det inte ska vara varierat. Annars så bryr jag mig inte så mycket, tror jag i allafall.  Jag vet inte. Men kollade på bygglov för några dagar sedan. Personenerna försökte sätta ett namn på deras yrke. Fixare blev det och det lät bra. En sån kanske skulle vara kul att vara. Där kan man vara lite varrierande med både arbete och tider. Man gör ju lite alltmöjligt och man håller på med saker med händerna. Det verkar kul i allafall.

Hoppas ni vet vad ni vill göra i er framtid i allafall. Jag har ingen aning.

60 earth hour!!!!

Istället för att kolla melodifestivalen hyllade jag kära jorden och miljön genom att tillbringa tiden med  elevhemmet i hus i mörker. Faktiskt ganska kul. Alla datorer stängdes ned, alla ljus släktes, allt som hade med el att göra stängdes ned. Det finns säkert några andra jordbor mer än jag som gjorde det. Mellan 20.30 och 31.30 satt jag och några till och bara pratade med några värmeljus tända. Inga datorer var på, inga ljus var tända. Skitmysigt var det.

Tänk om alla faktiskt gjorde det. Det skule vara ascoolt. Det ända undantagen är då sjukvården och polis och brandstationerna. Men annars borde man kunna göra det. Jag kollade inte så mycket på melodifestivalen. Det var ganska svårrt att hålla sig borta från tv:n när den väl var på. Dumma follk som satte på tv:n för melodifestivalen. Och jag som skulle bojkotta den med 60 earth hour. Det gick ju under den timman. Men inte så länge efteråt. Jaja.  jag gav den timman till earth och slapp höra några låtar jag inte tyckte om.

Än en gång en hyllning till earth och miljön med 1 timma utan el. Gör det ni med.!!! Samtidigt som resten av världen!!!!!


Disney dags och lax till middag!

Disney dags och lax till middag En annorlunda kombinatioin. Bra eller dålig?

Har egentligen inte så mycket att skriva om.

Bara en flashback.

Kommer ni ihåg när ni var små. Det kanske inte har hänter, kanske har det det. Alldeles nyss hände det en lite grej som fick mig att tänka på min barndom. Att bråka om det högsta ljudvolymen var väldigt populärt i huset. Vi hade 2 tv:n i vardagsrummet och de båda måste naturligt vis vara på. Båda kanalerna ska absolut ha var sin kanal och båda parter måste absolut höra. Den ena har högre än den andra, men inte så länge till. Personen som hör mindre höjer tills det blir tillräckligt för personenen och så fortsätter det till ljudvolymen är på topp på båda tv:n

Det bevisar  att efter typ ett halvår har kps elevhem blivit en familj. Synd att den int4e varar länge till. Alla ska så småning om gå åt sitt håll mot sitt mål och så vidare. Jaja. Men det är så livet är.

// Lisa


Phil Collins - True Colors

Den är jättefin. Tycker om den. Det finns tydligen fler versioner av den, men den är den enda jag har hört. Kanske ska fixa fram de andra versionerna också, så man kan jämföra skillnaden. I alla fall. Jag tycker om den för att den geer mig ganska mycket. Ibland när jag lyssnar på den försöker jag komma ihåg att visa vem jag är och inte en konstig bild av man vill vara. Folk tycker och tänker så mycket och tycker så mycket. Men den visar att vara någon man är och och inte någon annan.

You with the sad eyes 
Don't be discouraged
Though I realize
It's hard to take courage
In a world, full of people
You can lose sight of it
And the darkness, inside you makes you feel so small


But I see your true colours shining through
I see your true colors, that's why I love you
So don't be afraid, to let them show
Your true colours, true colours
Beautiful, ooh like a rainbow


Show me your smile and
Don't be unhappy, can't remember when
I last saw you laughing
If this world makes you crazy
And you've taken all you can bear
Just call me up, because you know I'll be there


And I see your true colours, shining through (shine)
I see your true colors, and that's why I love you
So don't be afraid, to let them show (Just show your)
True colors, true colours
Are beautiful, ooh like a rainbow


Such sad eyes
Take courage now, realize
When this world makes you crazy
And you've taken all you can bear
Just call me up, Because you know I'll be there


And I see your true colours, shining through
I see your true colours, that's why I love you
So don't be afraid, to let them show (Just show your)
True colours, true colours, true colours are shining through

I see your true colours, that's why I love you
So don't be afraid, to let them show
Your true colours, true colours, true colours
Are beautiful, beautiful, like a rainbow
Yeah, yeah, yeah (yeah, yeah, yeah, yeah)


(Harmony)Show me your colours, show me your colours
Show me your rainbow
Show me your colours
Show me your rainbow (that's why I love you)
Show me your colours
Show me your rainbow (that's why I love you)
Show me your colours
Show me your rainbow

Japp. det var denna låt text. Hoppas ni gillade den. Här kommer källan också


Phil Collins - True Colors


Ha det gött tills vidare.

Idrott och politik hör inte ihop!!!

Har egentligen göra engelska under min lektion men vad fan! Vi jobbar bara egenligen i boken och det kan man ju göra när som helst. Just nu  flödar mina tankar runt rubriken! Fattar inte varför jag reagerar så starkt. Jo jag kanske fattar men i alla fall. Det hör verkligen inte ihop! Ska skriva en uppsats i svenskan och kan lika gärna göra det här ämnet.

Politik och idrott hör verkligen inte ihop. Den ska inte få påverka en match bara för att länder inte tycker samma, kan förhandla eller för att länderna krigar mot varandra. Ska man dra in politik i allt som man gör. Idrott, musik, konst, film litteratur. Det finns redan tillräckligt med folk som säger vad de tycker om olika saker. Om de ska tycka något, tyck inom det området då och inte i ett annat. Det kan tänkas svårt inom litteraturen, konsten och dokumentärfilemn. Men i idrotten? Är inte syftet med hela skiten att ha kul och att sprida glädje och träffa folk inom samma intresse/ sport.

I Hallå P3 tog de just upp det ämnet. I litteratur kan man ju ta upp ganska mycket. Man skriver för att tycka, berätta och förmedla sina tankar. I musiken förmedlar man något budskap. I konsten kan det också vara något. Men i idrotten är det lite väl mycket. Sedan lång tid tillbaka har det faktiskt varit för att man ska ha kul och inte kriga. Grekerna gjorde det. en idrottares uppgift är inte att representera landets åsikter, utan för att repersentera landet med den idrotten de tävlar i.

Tydligen var det en diskusion om Sverige skulle spela mot en israelisk spelare. Folk ville protestera för att Israell är taskiga mot Palestina. Men vad fan. USA är lika skitiga de. Vi protesterar inte mot USA på det viset. Vi gör ju tvärt om. Vi spelar mot USA i många idrotter.

POLITIKEN DRAR NER IDROTTEN I DEN SKIT DEN SJÄLV INTE KAN UTREDA UT I SITT OMRÅDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BORT MED POLITIKEN FRÅN IDROTTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ryck!

Konstig rubrik, men vad sjutton. Mycket roligare än "De senaste dagarna."

Jag hade tenta igår. Det gick som det gick. Bra eller dåligt får Den ansvarige avgöra. Jag fick lite mer tid för att jag inte såg. Jag fick också använda min egen dator. :-D YAY!!!  Allt som vi gjort uppsats på skulle ner på papper, eller kanske inte allt, men en del av det. Man skulle skriva en uppsats  Det var planerat att åka hem med två andra klasskamrater, men de hann åka, för de var hos syon och behövde inte prata länge. Så jag fick vänta på bussen ensam i 40 minuter.  Hade jag vetat att bussen skulle gått vid den tiden hade jag utnytjat tiden som var. 

Dagarna innan låg jag i sängen och hade ont i magen. Jag sov det mesta och natten mellan tisdag och onsdag blev ganska lång. Spydde några gånger. Ingen sömn fick jag. Men allt tog jag igen hela onsdagen och natten till torsdag.

Vecka nio var vårt sportlov också. Hemma gjorde jag inte mycket. Satt mest framför datorn och sorterade musik. En sak som jag borde komma ihåg, är att ändra namnen på filerna en och en. Tänkte att det skulle gå snabbare om jag markerade alla som skulle ändras och sedan redigera bort allt som skulle bort. Men vad fel man kan ha. Alla filerna såg nästan likadana ut, med undantagen av parentesen i slutet av filerna. Vilket bakslag. Det skulle tagit tio gånger långsammare om jag fortsatt, än tio gånger snabbare.

Jag har fått min dator uppdaterad nu och förhoppningsvis får jag inte några fler blåskärmar.  Internet har tagits bort för tillfället. IInga trådlösa nätverrk i alla fall. Och även om jag vet att jag inte bör sitta vid skolans dator, gör jag det ändå.

Igår och idag fick jag något slags ryck! Från att vara ändå rätt så glad till att vara ilsken och sur på allt, alla och ingenting. Jag hade ätit på kvällen och i nästa ögonblick finner jag att jag är sur på något, arg på något och så vet jag sjutton vad som hände. I dag hände samma sak. Jag kom hem på kvällen och fanna att jag var arg, förmodligen på en småsak. Den blev i vilket fall större och större. Det sista.  Mamma och pappa fick en del höga toner från mig. Jag vill einte det och jag ville inte det. Surandet och ilskan gick åt stökandet istället för städningen jag skulle ägna mig åt.  Fick tillsist bort min ilska genom lite rockmusik och lite prat med min kusin som också kände sig nere. Då var det inte lika däppigt längre.

Dessutom var jag i Kil idag. Spelade lite Showdown med Janne och Andreas och några till. Hungerig var jag när träningsen var slut.  Jag hade bara en kopp kaffe till frukost . Janne bjöd på mat. Det fick bli Kinamat. Janne ville att jag skulle prata lite kanto med ägarna, så jag gjorde det. Men man kan inte säga att min kantonesisska var bra.

Nu måste jag gå och äta. Är jättehungerig.


RSS 2.0