Bästa dagen på länge!

vA FAN! jAG TÄNKER FÖR MYCKET. jAG SKA BARA SKRIVA NED ALLT OCH SEN PUBLISERA....

Jag ägde alla idag. Det kommer jag till snart... Men för övrigt var dagen ganska gvande och full av skratt

Morgeonen var som vanligt stressig. Jag vakna stax innan sju, och tog mig en dusch. Egentligen var det ganska dum, med anledning av mitt långsamma duschande, tänkande, intvåning, duschning, tänkande, så tog det mig 20 minuter. Men det var väl bättre än vanliga fall, där det tar mig nästan 40 minuter att komma  ut ur den när jag väl gått in i duschen. Jag kom på världens bästa idé. Tänk om man hade en Mindrecorer. Det är alltså en slags aparat som man kan sätta på huvudet. Den ska vara vattentät. Med den kan man alltså fånga upp alla tankar som hjärnan tänker och allt som man fångat upp, kan man titta tillbaka till. Allt man ser, hör, känner, luktar, smakar, allt, man man reflektera igen. Man stoppar in en slags minneskort i aparaten som fångar upp hjärnans tankar och sen kan man titta tillbbaka på det man tyckte var bra.

Okaj okej. Tillbaka till dagens aktiviteter. Vi skulle tydligen inte åka biltill universitetet utan buss idag. Så det var anledningen man belev en aning stressad. Vi åkte till universitetet, och fick se en svensk norsk film som folk tydligen tyckte var jättebra. Jag då fick sitta och stirra och undra vad människorna gjorde stup i ett. Jag tyckte den inte var så bra. Det var en ganska humoristisk film men ändå en film ssom pasat till vårt senaste ämne inom kursen. Såden fick vi se.

Den handlade om en gammal gubbe som bodde någonstans, i norge tror jag. Svenska skulle tydligen observera männens hushåll och hur mycket de använder spisen och köket. Observatörerna fick inte prata med värdarna och vise värsa.-. Gubben då som blev observerad går igenom en massa saker för att inte bli observerad. Han tillbringar inte mycket tid i köket, han hade borrat ett hål i övervåningen för att observera observatören och han tillbringar mycket tid med in gamla häst som är sjuk.  Men till sist går det inte längre.Observatören börjar prata med värden, alltså gubben och de blir så småning om vänner. De börjar mgås och de börjar dricka alkohol, vilket var förbjudet enligt observatörernas kontrakt. Jag kommer inte ihåg filmtiteln på den, annars skulle jag gärna skriva ner den. Men vet någon, så tala gärna om vad den heter.

Efter filmen gick hela studentgruppen och åt i en restaurang som låg i näreten av universitetet. Vi fick något slags dipom, åt lite och sedan var terminen slut och hela läsåret dessutom. Jag och Camilla hade lite saker vi var tvugna att skaffa oss, så vi stannade kvar i Karlstad. Vi åkte och tittade på skor, rökelser, skor, skor, Kläder, lite talböcker, Kläder och lite fika. Vi var väl hemma ungefär vid 16.30 snåret och då hade jag hittat lite talböcker, ett par skor och lite målarfärg som jag velat ha ett bra ta. Det blev en rätt så bra shoppingtur. 

Lite senare på kvälle, gick vi ut i Kristinehamns stad och åkte lite på karuseler, för det fanns ett tivoli i närheten. Jag åkte en karusell, köpte någon lott och försökte vinna en liten nalle och köpte mig en glass. Vi strosade lite omrking åt en korv och sedan vandrade vi hem. Jag hade inte åkt karuseller på jättelänge. Så jag tyckte verkligen om det. Lät mitt barnasinne flöda. Det riktigt spratt i kroppen på mig.

På vägen var det roigase. Emelie, en på elevhemmet vill ha shuss hem med björn. Som skulle ha hena på ryggen och samtidigt en cigarett i munnen. Det gick väl lite sådär. Folk ville att jag skulle bära Björn, som också bodde på elevhemmet. Först ppå yggen. Folk sade till mig att akta den, men den är ju nästan redan förstörd, så lite mer gör inget. Berättade att det inte var så bekvämt och inte det bästa sättet. Björn blev testperson, så jag lyfte upp honom på axlarna och bar på honom i någon minut och satte ned honom igen. Det är något grepp vi har lärt oss på judon. LISA OWNED THEM ALL!!! Det var härligt att visa dem :-)

Vi fick också en liten teateruppvisning vd en trädgårdstomt med fulla skådispelare. Vad de försökte visa vet jag inte, för de pratade i mun på vrandra och babblade noncens. Vi skrattade gott åt det och gick vidare när föreställningen var slut. Skratten kommer förmodligen hålla mig uppe till 1 eller två i natt, men det gör inget hoppas jag. I morgon ska jag till loppis med några från Elevhemmet, om jag kommer upp då vid åtta. Men det är i alla fall en timmas sovmorgon, så lite positivt är det vl. 

Nu måste jag sluta, för snart blir det en roman... Det sparar jag till en annan dag.!
See you folks!


Krig mot toalettdörrar

Ja. Nu är det inte långt kvar. Det är två veckor kvar och sedan är livet över i Kristinehamn i alla fall på Kristinehamns folkhögskola för några år frammåt. Vet heller inte om man kommer tillbaka. Jag får se.

I måndags hade vi husmöte och då tog jag upp en speciel dörr som stod på vid gael. Den går jag av någon anledning alltid på coh slår mig. Jag bad dem att stänga den efter sig, men det verkar inte ha någon effekt. Ända sedan husmötet har jag alltit tittat åt det hållet där dörren är och ser den alltid öppen och står rätt ut i 90 graders vinkel. Jag smäller alltid igen dörren och ber folk att stänga den efter sig. I torsdags hota jag med att ta loss dörren och ha den i mitt rum ända tills jagt flyttat här ifrån. Då har de banne mig ingen toa där de kan gå på, alla utom killarna som kan pinka där utan att visa underkroppen inför hela elevhemmet.

Har börjat småpacka lite också. Jag upptäckte att jag hade så mycket grejer att jag skulle behöva lite kartonger till alla grejer jag har. Talböcker, cd-skivor, daisy, pennor, papper, punktböcker, post, skålar, och massa annat skit. Maten böerjar ta slut, det är bra, för jag vill inte ha något kvar när jag flyttar här ifrån. Konserver är väl ändå helt okej, men allt som är i frysen och kylskåpet, det bör ätas upp.

Vad jag ska göra till hösten har jag fortfarande inte kommit på, jag vill verkligen ha jobb. Eller.. Jag vet inte.. Jag får se..

Ha det gött så länge. Allihop!

// Lisa


Utkast: Jaha. Nu ...

Jaha. Nu var det ett tag sedan jag var här. Nästan en månad. Har inte haft något att tänka på, har inte haft något att skriva. Och när jag kommer på något fanns där inte tid att skriva. Men en ledig dag från Universitetet kan fixa lite under. Bland annat lite tvätt som ska tvättas, ett rum som ska städas och lite tankar som ska fås ner på pränt.

Det är inte alls långt kvar till sjag slutar, mindre än än 4 veckor. Och sedan är det inte långt kvar tills jag ska till Kina. Tiden går så fort, så fort. Jag hinner inte tänka på vad jag vill göra till hösten, men jag antar att jag ska studera igen, trots att jag inte vill. Jobb låter lockande, men jobb är helt omöjligt i princip attt få. Fram till juni har jag något attt göra i alla fall. Men när det kommer till resten av min framtid, är den ganska oklar för tillfället.

I tisdags var jag och Kil laget, som bestod av Janne, Andreas, Jag och Haydar i Stockholm och spelade stockholm Games. Det har vart ganska mycket resande den här veckan, så till helgen blir det att koppla av. Oj! TIllbaka till Stokholmsresan.  Jag och Andreas åkte ungefär vid lunchtid. Jag trodde att det skulle bli lite senare än lunch, men det blev tidigare än väntat. Så jag fick helt enkelt skippa min engelskalektion. Andreas och jag skulle tydligen möta upp Janne i Stokholm för han hade åkt tidigare av någon anledning. Vi två hade i vart fall inte ätit något, så det blev en tripp till en stäle där vi kunde äta. Janne tog god tid på sig att komma och sedan äta mat, men vi kom till hallen i tid för att byta om och värma upp i 5 min.  En aning stressigt enligt mig. Men å andra sidan är jag en sån person som vill ta god tid på mig.

Första matchen förlorade vi med knock. Med 13  - 3.  Det var hårt. 15 sekunder kvar innan hela matchen var slut. Lite sur blev jag när jag fick veta just den detaljen. Men men.-. Det fanns 2 matcher till att fokusera på. Nästa match var mot Brukarhuset. Även dem förlorade vi mot. Kom inte ihåg resultatet. 10-4 eller 9- 4.  Det var en för stor paus mellan matcherna mot brukarhuset och Ifas. Jag blev väldigt trött. Hade svårt att komma ur den. Men vi åkte också buss och det tar på krafterna det med. I vilket fall spelade vi också sista matchen mot hammarbb. Den var ganska jämn fram till andra halvlek. 3 - 3 stod det vid andra halvlek. Då kom också Sixten in på plan. Hans skott är ganska hårda. Men vi fick in två mål till i andra halvlek och förlorade med 8-5.

Det blev sent. Kl. var 21.45 eller något innan vi var färdiga. Den sena lunchen var nu försvunnen från våra kroppar och vi var återigen hungeriga. Duschen tog sin tid och letandet efter restaurang to också tid. Det hann bli 23 innan vi fick vår middag i oss. Dyr var den också-. Åt en räksmörgås på hotellet som kostade runt 150 kr. Men hotellet var inte heller så pjåkigt,. Antagligen därför det kostade lite mer.

Onsdagen gick åt att resa, sova, äta frukost. Jag var inte hemma förrän 4 på eftermiddagen. Sen dess har det vart ganska stressigt. Jag hade inte hunnit packa upp under måndagen då jag kom hem från Göteborg och Stockholms packningen väntade även på mig. Rummet var ett bombnedslag, tvättkorgen skrek efter uppmärksamhet och magen väntade på mat. Så den kvällen var en aning stressig den med, full av sysselsättningar.

Anledningen till att jag stannade kvar i Göteborg under måndagen var för att jag hade tandläkartid. Gissa vad som händer? Tandläkaren var tvungen att vara hemma  för sjukt barn och min tid blev framskjuten en månad senare. Det hade verkligen vart bra med en tandläkartid just nu. Min visdomstand vill komma fram. Jag tror inte att jag hinner fixa den inna jag fyller 21, så det blir att betale ett tandläkarbesök till antar jag. För första gången får jag veta hur det känns att betala dyra tandläkar räkningar. Det blir inte kul

Eurovission i morgon. Det blir väl kul antar jag. Om inte, finns i alla fall lite folk på elevhemmet som jag kan umgås med. Jag har inga fler uppgifter inom universitetet, så jagkan äntligen släppa det.  annars är allt okej.

Hoppas ni har det bra..

Kommer in igen hoppas jag.


RSS 2.0