Idrott och politik hör inte ihop!!!

Har egentligen göra engelska under min lektion men vad fan! Vi jobbar bara egenligen i boken och det kan man ju göra när som helst. Just nu  flödar mina tankar runt rubriken! Fattar inte varför jag reagerar så starkt. Jo jag kanske fattar men i alla fall. Det hör verkligen inte ihop! Ska skriva en uppsats i svenskan och kan lika gärna göra det här ämnet.

Politik och idrott hör verkligen inte ihop. Den ska inte få påverka en match bara för att länder inte tycker samma, kan förhandla eller för att länderna krigar mot varandra. Ska man dra in politik i allt som man gör. Idrott, musik, konst, film litteratur. Det finns redan tillräckligt med folk som säger vad de tycker om olika saker. Om de ska tycka något, tyck inom det området då och inte i ett annat. Det kan tänkas svårt inom litteraturen, konsten och dokumentärfilemn. Men i idrotten? Är inte syftet med hela skiten att ha kul och att sprida glädje och träffa folk inom samma intresse/ sport.

I Hallå P3 tog de just upp det ämnet. I litteratur kan man ju ta upp ganska mycket. Man skriver för att tycka, berätta och förmedla sina tankar. I musiken förmedlar man något budskap. I konsten kan det också vara något. Men i idrotten är det lite väl mycket. Sedan lång tid tillbaka har det faktiskt varit för att man ska ha kul och inte kriga. Grekerna gjorde det. en idrottares uppgift är inte att representera landets åsikter, utan för att repersentera landet med den idrotten de tävlar i.

Tydligen var det en diskusion om Sverige skulle spela mot en israelisk spelare. Folk ville protestera för att Israell är taskiga mot Palestina. Men vad fan. USA är lika skitiga de. Vi protesterar inte mot USA på det viset. Vi gör ju tvärt om. Vi spelar mot USA i många idrotter.

POLITIKEN DRAR NER IDROTTEN I DEN SKIT DEN SJÄLV INTE KAN UTREDA UT I SITT OMRÅDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BORT MED POLITIKEN FRÅN IDROTTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Kommentarer
Postat av: Johan

Nej, det där är bara fel! Blanda inte in politik i idrott! Det är som du säger, idrottarna representerar ju bara sitt land och inte dess åsikter. Klart man ska få tävla mot varandra även om landen politiskt sätt inte kommer överens!

2009-03-03 @ 19:32:06
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: Oskar

precis. bort med politiken ur idrotten. man ska ha kul när man idrottar, annars kan man lika gärna lägga av.

2009-03-03 @ 23:25:25
URL: http://seigon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0