Skoluppgift.

Ja. Den här dikten som jag skrev, eller tankarna kom egentligen från bildn när jag satt och målade. Men den har en koppling mellan min skoluppgift på universitetet och känslorna som jag fick då jag målade. Varje dag gömmer översakningar, känslor, erfarenheter, som man inte är medveten om. T.ex. Att måla. Det var något jag tydligen tyckte var kul, något jag ville hålla på med och inte vile sluta. Även om jag inte vet hur jag gör bilderna och olika tekniker som många konstnärer vet, tyckte jag ändå att det var kul.

Men ändå. På universitetet pratade vi om personligheter och sånt. Snarare om människan och jaget. Vi fick se på en film där många moraliska frågor. T.ex. Är rätt att ge livstidsfängelse till en man som dödat för 20-30 år sedan? Personen i fråga var en SS officer under andra världskriget. Men folk började ställa frågan: "Är han samma person som han var då?"  och var det rätt dåå att ge honom fängelsestraff. Han var ju inte samma person påstod man.  Massa sådana moraliska frågor och filosofiska frågor om människan,. Kunde personer förändras och vad är Jaget? Är det minnet,, själen, medvetandet och sådant. Intressant är det i alla fall. Många frågor kan besvaras genom religion, men inget vet det rätta svareet och ingen kan helt säkert veta heller.

Jaja. Allt jag kan göra är väl att kolla upp vad jag tror och vet. så det får väl bli det. Men intressant är det i alla fall. Skriv gärna vad ny tycker och tänker. I och med mina tankar och känslor som förändras varje dag är jag inte ens säker på vad jag känner och vill i framtiden. Många saker vill jag göra och allt är roligt på samma gång och på sitt sätt. Så jag får väl se vad som händer. Men det börjar närma sig höst och även om det är långt kvar, går tiden så fort att man inte vet vad som kommer att hända. Man måste hitta på något och det kan vara bra med flera intressen.

Hoppas ni vet vad ni vill göra. Jag får brottas med mitt jag ett tag och se vad jag vill göra i framtiden.

// Lisa

Emotional blasts!

Every day is not the same.

One day, is this way, the other day is another.

Things doesn't turn out the way you wanted

Either you go with the stream or swim against it.

One day you take it as it is

The other you do what you have to do

Next day, you're in hell

And the day after you're in heaven

Day to day is  a roller coaster

Every hour can be a roller coaster

Every day brings surprises

Every day brings unexpected emotions

One day you feel happy

The next you're sad

Another day you're confused

Every day gives emotions

Never will I stay put

Never will I feel the same

Cause new expectations awaits

From day to day.

Never will I be myself

Cause every day I change

Skipping, changing personallaty

From this to that one

But still I am the same


Veckan som gått!!

En ganska händelserik vecka. Måndagen var ändå rätt så lugn. Min sinte vad som hände då. Ny vecka, seg på lektionerna. Jätteseg. Jag tror jag vaknade och somnade flera gånger under dubbelpaset som var två timmar. På eftermiddagen hade jag bild. Där höll jag på med något nytt. En passtell målning hade jag tänkt mig. Jagtänkte måla lite gräs, en sol, en blå himmel och ett träd. Men jag hann inte så långt. Jag kom bara till gräset och solen. Men så tog det också lång tid att hitta de färger som jag vill ha. Det var speciellt svårt att hitta den blåa fären som jag ville ha. Antingen fanns det bara mörkblå och turkos.

På kvällen körde jag in lite tävtt och lagade mat. Mins inte vad jag åt. Jag tror det var omelett som jag fixade ihop med lite ingredienser från kylskåpet. Under hela kvällen läste jag också en bok med min Daisy spelare som jag bad omkring.

Boken var jättebra. Den handlade om en dokumentär filmare som hittar sin mamma död i sin mammas bostad. Ite långt därefter kommerv mördarna tillbaka och tar något de vill ha från Evan (dokumentär filmaren), något från hans dator. I alla fall. Sedan hade mördana tänkt mörda Even också, men någon kommer och hindrar dem. Personen (Gabriel) som skrämde bort mördarna försöker hjälpa Evan, men Evan är för envis och flyr gång på gång från Gabriel. Till sist får de tag i Gabriel istället, men inte Evan. Evan förstår inte vad som händer, men närmar sig svaret ju längre man kommer in i boken. Panik hette boken i alla fall och mycket spänning har den. För en däckare är det ganska mycket pistoler. CIA är inblandade i den boken Den var bra i alla fall.

Samma kväll började jag på någon Nesser bok, kommer inte ihåg titeln.  Tisdag var en rätt okej dag. Hade lite lektioner och slutade ganska tidigt. Hade elevråd efter lunch och husmöte när klockan närmade sig 4. Jag åt lite rester från gårdagen och kollade på vem vet mest vid 7-tiden på tvåan. Handlade gjorde jag innan dess. Jag missade lite av vem vet mest så det var inte så kul. Det har blivit en del av vardagen. Varje dag klockan 7 på kvällen. Några på elevhemmet samlas alltid framför tv:n och testar sina kunskaper framför tv:n. Ibland lyckas man svara på någon fråga hrä och var, och då blir man överlycklig. Efter det har jag funnit tiden för träning, inte mycket träning. Lite hopprep, situps, magövningar och stretch övningar för ryggen. Ryggen ansträngs tydligen väldigt mycket, så får anstränga mig att stretcha lite mer. så att ryggen mår bra. Ryggen ska jag också träna upp.  Gjorde inte så mycket mer den kvällen.

Onsdagen var ganska jobbig. Några lektioner först på förmiddagen. Ett syobesök gjorde jag sedan efter lunch. Fick ganskea mycket att tänka på när jag gick därifrån. Klockan halv 3 gick jag på bilden och forsatte på min bild. Hade åter igen problem att hitta min blåa färg. Jag hittade vatten pasteller istället för oljepasteller. Frågade minst tre gånger innan jag började måla med vatten pastellerna. Lite senare på kvällen frågade jag om man kunde blanda färgrna och det kunde man tydligen inte. Så nu är min teckning inte så bra. Kanske får göra om den. På kvällen gjorde jag lite mat. tvättade lite och kollade lite på Vem vet mest.Lite senare hoppade jag lite hopprep. Det negativa var att jag fastnade i samtal med camilla och jag som förra månaden fastnade i samtal hela natten. Det börjar bli en vana. Måste sluta med det, men under Torsdagen hände inte särskillt mycket. Försökte hålla mig vaken eftersom jag var vaken hela natten. Så dagen blev att försöka hålla sig vaken. Den vanliga kvällsrutenen och sedan i säng i god tid innan tolvslaget. 

Vaknade tidigt och snosade en kvart til efter klockans ringning. Åt en snabb frukost och sedan iväg till universitetet.  Vi började en ny kurs.Läraren var cool. Han hade intressanta föroläsningar om jaget. Lite filosofi aktigt. Det var kul. Inget rätt eller fel och inget bestämt. Det är nog min grej det. I alla fall. han var ganska organiserad och att fika medans man kör lektionen tyckte jag om. Vi kollade också på film. Det var lite jag inte förstod, men det är väl alltid något. Sedan pratade de tyska. Men det fick jag hoppa över. I alla fall. Vi slutade lite tidigare också eftersom vi fick klara uppgifter.

Så det blir plugg i helgen för tenta väntar om två veckor. Ska försöka göra ett schema för min tid också, så att jag inte behöver jobba ijäl mig.

Jaja.intressant ska det bli när kursen är igång. Får se om man kalarar den.
/ Lisa

Seamesiska tvillingar.

Hej hej!
Nu är jag här igen och skriver. Förhoppningsvis är det något roligare än mina problem från universitetet och mina skoluppgifter

Såg alldeles nyss på ett program med Seamesisk tvillingar, om hur de hantera vardagen i sitt liv i USA. De är verkligen speciella. Hur de hantera saker är lite... vad ska man säga. Ofattbart. Tänk er ett liv där man alltid är ihop. Man har en kropp, två huvuden, två hjärnor med en hel del olika åsikter. Tänk då lite djupare in i livet.  Man ska välja yrken, göra två prov, hitta en kille. En av dem kanske vill flytta hemifrån. Tänk  hur problematiskt... För de kanske de inte är det. De är det inte om man ska utgå från deras attityd i programmet. Men för mig... FÖr mig är det bara att flytte ut om jag inte vill. Tänk när de ska skaffa barn.... De har ju bara ett könsorgan., även om de såg sisg själva som två individer i en kropp.

Det enda jag tyckte synd om dem för var för att folk filmar utan tillåtelsse. De är säkert inte många siameser i världen och än så länge har de rätten att anse att det är deras sak att avgöra om folk får filma dem eller inte. de är ju faktiskt en av dem få i världen. Nu låter det som om de är djur. Men så är ju inte fallet. Bara det att folk behandlar dem som sådana. Visst de är speciella, men det betyder inte att folk behöver filma dem varje gångg de är utanför sitt hem. De är ju också människor och de har ju också känslor. Det är inte heller samma sak som att filma oss som inte är siameser. Vi är jju en i mängden och de är inte dem. Många

Inget illa talat om siameser.. blev bara lite konfunderad på alla grejer de gör, på hur de ser på saker och ting. De fick ta körkort också i den filmen och de fick ett var sitt. De kontrollerar tydligen en kroppshalva var. Bara tänker mig. typ om de kör för snabbt eller bryter mot någon regel inom bilkörning. Vem ska få böter och sådana grejer. Och sedan när man ska ha gymkort. Visst de kontrollerar var sin kroppshalva, men man kommer in på ett.

Jaja. Det är väl deras saker att bry sig om. Vill bara ha ett grepp om hur de tänker lite. Även om mamn har sett det på en dokumentär. Det käns bara så taskigt att filma någon som är speciell, för att man är funktionshhindrad eller någon annan känd individ för den delen heller. Man är inget djur och man har rätt att ha inte bli filmad för någon anledning. De har en speciell rätt eftersom e är säkert några på 6 miljarder och mer invånare på denna jord. Vilka idioter / Lisa

KLAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KLAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FÄRDIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FINISHED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DONE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tre dagar av hårt arbete.Tre dagar sittandes vid datorn i säkert flera timmar, vet inte hur mnåga men många. TRE DAGAAR. jag kan själv inte fatta det, kan inte ta in det. KLAR KLAR KLAR!!!!!!!!

Skickade iväg komplettringen klockan 11. och sedan dess har jag hoppat omkring i mitt rum med hög msuik och skrikit för full hals. Tänk om det hade bott någon där under. Stackars tant. Då had hon säkert blvit förskräckt av mitt oväsende. Antingen av min höga musik eller mitt höga skrik. I vilket fall blir det inga leksor i dag eller i morgon. Denna dagen ska vara fri! Fri från all universitetsarbete och fri från skolarbete över huvudtaget. Jag har jobbat i tre dagar, var av i natt jag var uppe till halv fem för att fixa det som behövdes göra. 4 timmar senare går man upp och kontrollera det sista och sedan shoff iväg med arbetet.

Känns jävligt skönt att ha fixat detta. Nu är det upp till läraren att godkänna mig eller kugga mig. Jag försökte klara allt. Dubbel, trippel och även frippel kollade grejerna. Vet inte om det heter frippel, men ändå. Trolige är det här en massa skit som jag skriver men va fan!

Efter 3 dagar är jag trots allt:
KLAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FÄRDIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DONE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stackars hundar!!!

Nu har jag tittat på uppdrag granskning. Vad hämska bilder man får se där! Helt sjukt hur folk kan göra mot hundar och andra djur för pengar som morötter. Tänk om hundarna hade gjort så mot oss eller något sådant tvärt om. Då hade vi fått känna på det riktigt på riktigt också. Snacka om att vara oschyst och elakt av peronerna som gjorde så som man såg på dagens avsnitt. Men men det är inte lönt att jag säger att det var dumt och elakt av demm. Jag måste förklara det också.

Dagens uppdrag granskning handlade om hundar. Inte vilka hundar som helst. Hundarna påstods vara från gatan och hemlösa som en idiell organisation har hittat och tagit hand om. På senare tid hade hundarna fått tillfälliga hem hos den idiella organisationen och ville att folk skulle köpa en hund som råkat illa ut. Det ska tilläggas att organisationen kom från Spanien. Folk från Sverige hittade Organisationens hemsida och köpte en lämplig hund som de ville ha. Ett tag senare kommer hunden från Spanien. Men hundarna ser inte att må bra ut. Varför undrar man då. Tydligen hade de rest ned till Spanien och undersökt det lite närmare. Gissa vad? Hundarna levde trångt och smutsigt. Det var dessutom flera hundra hundar som sprang omkring. Ingen i organisationen har någon som helst koll på hundarna, ifall de är sjuka eller något alls. För i spanien anses hundar inte vara av betydelse. Tydligen var det så för ledaren för organisationen. Pengarna verkar vara viktigare än mänsklighetens och naturens säkerhet.

I alla fall. Folk från Sverige köpte sina hundar och så småning om kom hundarnaa. Men som sagt mådde hundarna inte bra. Programmet visade hundarna i sina hängg och smutsiga områden. De visade hur transporten gick till, vilket var 2 hundar i kattbur i en Renau bil. 14 st hundar i en sådan bil. Tanken är nästan ofattbar. När de kom till Sverige fick de nya ägarna gå till Vetterinären och kolla upp vad det var för fel. En del var det allvarligt och en del hade i princip ingenting.Så uppdrag granskning undersökte alla hundpass som man ska ha till hundar.  Det visar sig vara förfalskade de flesta av dem. Ledaren för organisationen hade skrivit dem själv och Vetterinären gav stämplar. När beviset väl var framtaget får man höra denna Julie som är ledare för organisation. "Jag har inte tid." var de flesta replikerna. Yeah sure!  Då får hon väl ta sig tid. Mycket pengar har strömmat in i organisationens konto för gåvor och skänke för att hundar ska ha det bra. Men inte ett enda halsband ser man under filmen som folk skänkt pengar för. Allt den där haggan tänker på är ju som sagt pengar. Och även om man hon  förnekar det kan man se det genom alla hundar hon inte bryr sig om.

Det är hur som helst sjukt vad folk kan göra med hundar och andra djur för pengarnas skull. Det är nästan så att man önskar den där haggan en sjukdom som hundarna har. Det är taskigt av mig att säga så. Men det är så taskigt mot hundarna och hade man sett de bilder som visades kanske man skulle hålla med mig. Hur som helst. sjukt är det. Det är nog bäst att jag går och gör något innan jag dröjer mig allt förlänge här. Inte för att det inte är roligt. Men det verkliga livet väntar... Var snäll mot hundar....

Att skrivva...

Nu är man tillbaka igen. Och skriver gör man. Så fingrarna glöder. Som igår är det den där dumma komplitteringen som spökar i sinnet. Vad du än gör blir fel och man är rädd att det inte är nog. Ämnet är ungdomars sexvanor, moral kring sex, kulturkrockarna för många ungdomar och porr som man kan hitta i väldigt många ställen. I artikeln ska man följa lite regler, som har med citat att göra. Det är tydligen viktigt att kunna sådant i universitetet. Man ska också kunna skilja på fakta, påstående och värderingar. Man ska på något sätt argumentera varför citaten är som de är. Problemet är att man får inte skriva varför de är som de är utan det ska synas i en flytande text som man själv skapar. Bortsett från citaten ska man kunna göra fotnötter, göra en korrekt litteraturlista och lyfta fram 2 frågor som artikeln inte pratar om så mycket och analyserar lite kring frågorna. I dag spänderade jag hela förmiddagen fram till nu kl.18.45 och hela gårdagen och skrev på kompliteringen. Hur folk lyckades skriva allt det där under en tenta är lite bortom min förmåga. Egentligen har vi hållt på med det hela hösten i universitetet men det verkar inte stannat kvar i mitt huvud under julen. Nu har jag bara uppgift 1 att komplittera. Jag  hoppas jag klarar den också, för texten är ganska svår, med svåra ord och sånt. Fast jag har ändå ett hmm om vad det handlar om. Frågade en klasskamrat till mig och hon fattade inte heller. Men hon läste upp det hon skrev på sin tenta och jag förstod lite vad det handlade om..

Snart ska jag se på "Vem vet bäst. Det är ganska kull. Brukar inte se på så mycket tv program. Men den är ganska rolig, eftersom man kan testa sina kunskaper lite. Efter det hade jag tänkt att kolla uppdrag granskning. Det var en intressant grej där om några hundar som kom från Spanien, som påståtts vara helt friska men inte var det. I alla fall. Jag får se hur mycket jag kan titta. Jag har ju som sagt också en uppgift till att skriva färdigt och jag måste vara färdig med den tills på fredag också. // Lisa

Att skriva... Det finns där men ändå inte.

Att skriva är kul och ännu roligare är det när det funkar. Det bara kommer, inget tänkande behövs och ingen planering behöver följas, som tillexempel på bloggen. Allt kanske inte kommer automatiskt eller på en gång, men någorlunda snabbt.  Problemet är bara då man ska skriva, ska få in en uppsats eller något liknande eller något annat, är orden som bortblåsta och en planering krävs för att man ska kunna utföra den. Men å andra sidan är det inte kul att vara skitduktig eller har mycket att skriva om.... Undrar var man får insperationen ifrån så...

Jaja. Det var egentligen inte så mycket jag hade att skriva om.. men ändå lite och en sak att koppla på när man har en komplittering att fixa tills på fredag. Huvuder är seriöst tomt på idér och jag kan varken göra ut eller in på den texten jag ska skriva.... men det kommer väl så småning om hoppas jag... Hoppas bara jag klarar det tills på fredag.


To show you love, to show you respect.

Natten verkar vara min insperationskälla det senaste dagarna. För nu sitter jag här igen klockan 2 på natten mellan fredag och lördag. Jag kanske borde skriva lite oftare på kvällarna istället. Men å andra sidan kanske jag inte kommer upp. Jaja. Det här rablandet hör egentligen inte till denna gångens inlägg heller.

Här kommer en liten grej som jag skrivit till min farmor. Det är en dik. Den är på engleksa. Jag skiter i hur regler och sådant kring dikter ska vara. Allt jag följt är rim, flödet och budskapet. Reglerna och strukturen kan gå och slänga sig i väggen vid det här tillfället.

To show you love, to show you respect.

The one I loved is gone.

The one I lost has moved on,


To a different time, a different place,

To another world, another space,


To another world I cannot reach,

To the heaven, to a sunny beach


To a world I cannot be

But through dreams I can see


A grandma that was mine

Now young, living and fine


I loved her, and lost her forever.

In this world, we won't be together.


To grandma I want to say

"In my mind you'll always stay


I'm feeling happy, I'm feeling sad

I'm feeling regret, I'm feeling bad


A visit is a sign of care

But I never made it fare.


Now I write this to ease my regret

To show you love, to show you respect!


Barn.

Hej Hej!
Sitter här och läser lite bloggar. Kan lika gärna skriva en nu när jag inte kan sova. Klockan är halv 2 nu när jag skriver detta och i morgon ska jag upp tidigt. Men det hr egentligen inte med rubriken att göra.

Ämnet bar: Små söta, gulliga ungar ända upp tills de är 5 år enligt min mening. Men söta gulliga och små barn kan också vara enormt irriterande. Skriker, gapar och skrattar så det ekar vart de än går. Visst kan barn få vara barn, för det är inget fel att vara barn. Men i ett tåg av alla ställen.

Jag reste hem till Göteborg idag på eftermiddagen. Resan var alldeles för vild och högljudd för mina öron och alldeles för vild och högljudd för mitt huvud att klara av. Resan var ganska lugn i 30 och endast 30 minuter, tills man kommer till stationen Karlstad, där en familj kliver på med någorlunda lugna barn. Jag kan ta mig en tupplur medans tåget rular iväg till Göteborg. Men inte länge får man en tupplur. För plötsligt vaknar man med av ett högljutt skrik från en unge som halvt skrattar och halvt skriker halsen av sig. Visserligen kunde jag tänkt på en MP3, men MP3:n had valt just det tillfället att vara död. Efter ett antal DÅLIGA försök från föräldrarna och ett antal minuters hopp om att få en lugn kupé går jag och  köper kaffe. Jag kommer tillbaka ungefär 10 minuter senare och gissa vad ungarna gör???!!! De håller på att skrika, skratta och gapa över hela kupén. Föräldrarna gör inte ett jävla skit. Allt de kan säga är "Tyst nu!" Eller "Lägg av med det där." Inte anstränger de sig att skrika åt dem att hålla käften. Jag satte mig i andra änden av kupén och fortfarande kunde man höra barnen gorma. Ett sista hopp var bistrovagnen som tur hade ett antal platser lediga. Där fick jag sitta resten av resan och jobba lite med mina läxor, dricka upp mitt kaffe och en stunds lugn och ro.

Jag ska i fortsättningen ha min MP3 laddad för alla tågresor och alla föräldrar bör ha en laptop med några filmer i eller en ritbok som barnen kan sitta och pyssla med istället för att låta barnen bete sig hur som helst.

RSS 2.0