Döden

Döden. Något man är rädd för, något man inte tänker på, något man inte vill veta av. När man tänker på det, så är det någon som dött, en olycka som man varit med om. Folk tror att man ska komma till himlen och leva långt och länge. Man tror att alla handlingar man gör är goda. men så är inte fallet. Många kanske är medvetna om vad de gör, om att alla handlingar inte är goda. Hur som helst.

För inte så länge sedan.dog en närstående till mig. Det var väldigt många delade känslor. Lättnad, sorg, ånger, tomhet. Vet inte vad jag skulle känna. Det är inte kul när någon lämnar den materiella världen, när själen försvunnit och kroppen kvar.

Personen låg i sjukhus i 3 veckor. MÅnga kanske undrar varför man inte gjorde slut på farmor, så att hon slapp lida. Visst håller jag med om det. När det är någon annan, som man inte känner. Men när det gäller en närstående, hoppas man alltid att folk kan komma tillbaka. Man hoppas på ett mirakel, att en person ska bli bättre att hon plötsligt ska öppna ögonen, bli friskare och sedan ksnake komma hem igen och leva med oss igen. Men förhoppningarna var för gäves.

Nu när jag sitter här och skriver, ångrar jag så mycket att jag inte besökte farmor oftare. Några hus bort och jag var för lat för att besöka henne, för lat och satt hemma vid datorn och gjorde annat. Då jag träffade henne var när vi hade släkt träff. Middagar, då vi åt oss mätta, då pappa brukade hjälpa farmor upp för trappan och satte henne i en fotölj och såg på när alla runtomkring skratade, sjöng, lekte och pratade. Vid jul insåg jag hur mycket jag saknade henne. En plats vid bordet var tom. Det brukade vara farmors. Det var också då jag insåg att hon var borta och aldrig skulle komma tillbaka och sitta på den platsen och äta mat. INte då vid julen, inte nu, aldrig. Vart man än såg såg man farmor, minnen av farmor. Men på sätt och vis var hon där med oss. Vi hade reserverat den vanliga platsen för henne, lagt fram en tallrik med mat för henne och skålade för henne.

Egenligen var det väl lika bra att det hände. Hon kämpade allt vad hon hade. Visst är man ledsen över att on dött, men å andra sidan vet man att hon kommer till himlen. Hon en bra farmor, älskad av släkten.


Fest ute!

Festen hade ju som sagt redan börjat för eleverna. Jag och resten av eleverna gick upp till elevhemmet och umgicks där en liten stund. Det ryktades om en fest hos en klasskamrat till en i elevhemmet. Ryktet spred sig från den ena till den andra. Till sist visste hela elvhemmet var festen låg och i princip skulle alla dit. Det var någon enstaka som inte hängde på. Men först lite förfest efter för för festen på elevhemmet.

När jag hade bytt om till andra kläder kom jag ut och fick höra att folk skulle vidare någonstans, blev jag nyfiken och frågade om jag fick hänga på. Det fick jag. Thomas som var en klasskamrat till en av elevhemmet tittade in på elevhemmet. Han skulle tydligen också till den omtalade festen. Men innan det ville han ha lite mat i sig. Han skulle till McDonalds ochh köpa lite Mat och frågade om folk ville följa med. Bara en följde med men någon till beställde en meny via dem. Jag blev också hungerig, men jag hade inte råd att köpa mig hamburgare, drickaoch strips, så jag kokade upp ett nudelpaket i stället. Det gick på någon minut och så var maten färdig. En som bodde på elevhemmet var också hungerig och hade inget i sitt kylskåp fick ett paket av mig med. Jag tyckte synd om hene.

McDonalds maten kom. Alla sate sig och åt sina respektive skräpmat. Jag och fanny med våra nudlar. THomas, Arthur och Magnus med sina hamburgare och strips. 10 minuter senare var alla klara. Camilla som kom lite senare fick reda på festen lite senare, sprang tillbaka in till sitt rum och bytte snabbt om ännu en gång. I samlad trupp gick vi ned till festen. Vi var säkert den största gruppen den kvällen.

När vi kom till festen hälsades vi välkomna vid dörren. Kramar för de de kände igen, och handtag för de som man inte kände igen. Festen var i full gång. Några stod och dansade ute i vardagsrums golvet. En del stod i köket och pratade, andra satt i sofforna och pratade. Osäker på vad man skulle göra med mina grejer, inga värdefulla grejer, men alkoholen tänkte jag mest på, frågade jag Camilla om vad jag skulle göra med dem.

"Håll dem nära dig!" Sade hon Så jag ställde mina grejer nära mig, nästan intill mig där jag dansade. Jag och Camilla delade på en Cider som jag bjöd på. Hon var rädd att dricka upp allt, men jag var inte orolig. Det är alltid kul att dela med sig. Det var första gången jag var på en sådan fest, där alla drog med sig sina kompisar och de i sin tur drog med sig några fler.  Golvet var nästan proppfullt så att man nästan inte kunde röra sig. Endast axlarna och höfterna kunde gå från sida till sida. Skulle man till köket eller någon annan stans.fick man tränga sig fram eller gå runt på något sätt, hur nu det skulle gå till.

Kvällen förfölt sakterliga. Några blev berusade och andra blev fulla. Några lyckades hålla sig nyktra. Jag dansade lite då och då, sprnag in i köket och pratade med lite folk, sprang ut igen för att dans i vardagsrummet och sprang åter igen in i köket. Ibland gick jag ut ur huset för att få lite luft. Där stod många rökare rökte medan de småpratade. Jag gick in igen efter någon minuts frisk luft och dansade lite till. Ju längre in på natten vi kom, desto tommare blev dansgolvet. Så småning om satt många ipå soffan och samtalade istället, medan de hälde i sig mer alkohol. Björn som hade så mycket energi drog upp alal på dansgolvet igen och så skakade vi loss lite till. Till sist kunde jag inte hålla mig längre. Jag stlällde min dricka på diskbänken i köket och gick in på goaletten. När jag kom ut igen. Var drickan borta. Någon hade tagit drickan. Antagligen ville någon bli riktigt full den natten.

Till sist kunde jag inte dansa mer. Fötterna och benen var alldeles för trötta och huvudet var också trött. Jag var inte full, inte ens berusad. Men jag hade sovit lit dagen innan, så lite sömn skadade inte. Jag och Camilla gick hem först av alla i från Elevhemmet. Vi gick ungefär vid 02.00 tiden. När vi väl var hemma gjorde jag mig snabbt i ordning och hoppade i säng.

Dagen efter fick jag höra att någon hade åtevänt till elevhemmet vid 03.00-tiden, någon en timma efter och ännu en till en timma strax efter det. Som väntat råkade jag försova mig. Jag visste att jag skulle komma försent och om jag kom tidigt, skulle jag vara alldeles för trött för att lyssna på vad läraren sade på lektionerna. En sådan fest var en annan upplevelse. En annorlunda fest. Vet inte om jag tyckte om den eller inte. Alla feste kan ju inte bli likadana heller. Får se hur nästa blir
/ Lisa

JUlfest på Kristinehamns folkhögskola.

Igår efter skolan arrangerades en julfest för eleverna på Kristinehamns folkhögkola. Den anordnades också av eleverna från några av varje klass. En måndad tidigare orndades ett möte med alla  klassrepresentaterna från varje klass. Jag var klassrepresentat för College. allt skulle bestämmas. Matten, drickan, underhållet, glöggen och massor med annat. I måndags var det sista mötet innan den stora festen. Allt skulle gås igenom en sista gång. Jag och en till fick schemat för att vi hade tider att passa.

Igår då  var det dags för fest efter skolan. Jag hade inte många lektioner den dagen. så jag förberedde mig lite inför festen. Jag skulle vara Toastmaster eller Festgeneral. Hur det gick till är jag lite osäker på. Vi fick det jobbet av festkomitén, så det var bara att göra. Klassen skulle fixa det. Hur jag fick förtroendet att vara klassrepresentant vet jag inte heller. Kanske tog jag bara den. Och de andra accepterade det. NÅgon månad tidgare hade jag fått någon idé i duschen som bara poppad upp i min skalle. Jag skulle stå på schen. Det spelade ingen roll om det blev pankaka eller om det gick bra. Huvudsaken var at stå där framme. Jag kunde läsa upp något som jag skrivit. Grejen var inte att det skulle bli bra utan att det skulle vara för att stå där framme, för att jag inte tyckte om att stå längst fram, när alla stod och tittade på mig. Vad säger hjärnan då när ett Toastmaster tillfälle dyker upp framför näsan. Innan man viste ordet av fick man anförtroendet av klassen och av festkomitén att vara festgeneral.

Som sagt. Igår när jag gick igenom schemat några gånger upptäckte jag att det stod lotteri på schemat. Upptäckten av detta gjorde mig lite nervös. Jag kanske skulle ta hand om det. Sprang omedelbart till Husmor, som hade hand om festen och frågade om Lotteriet.

"Strunta i det." Sagde hon. "Vi lägger i mer manlar i gröten."

Hjärtat lugnade ner sig ett par slag och jag behövde inte oroa mig för den punkten. Kl. 17.00 samlades alla i entrén för att dricka lite glögg och småprata med lärare och elever. Jag hälsade alla välkomna och presentrade närmaste punkten i programmet. Det skulle hållas dansförestälning av Dansare, danshandledare och Tillval dans. Järngänget hade också en dans att visa upp. Föreställningen tog ungefär 45 min. Därefter gick vi tillbaka och in io matsalen. Alla satte sig ned. Jag presenterade resten av programmet och skulle ha i uppgift att dirigera borden när de fick hämta maten. I början såg det bra ut, så jag gick och satte mig. Men efter ett tag gick det mindre bra. En efter en från olika bord gick och hämtade mat i alla fall. Jag tyckte det var lika bra. En blinning kan inte se tvärs över matsalen om det är mycket folk  vid serveringen eller inte. Efter middagen lämnade jag över till dansarna som tog hand om långdansen och dans kring granan. Efter en drygt halvtimma återvände vi från Gympasalen en gång till, eftersom dansen hölls  där. En liten tårtbit, lite kakor och lite kaffe innan julföreställningen skulle hållas i Aulan. Den skulle framföras av Fritidsledarna från första året. Föreställningen var rolig. Det var en Parodi av Kristinehamns folkhögskola (KPS). Parodier på personal och kända elevprofiler. Under scenerna kom det folk som hälde vatten från ena hinken till den andra hinken. De höll på så ett antal gånger ända till slutet. Då vände de sig till publiken och kastade  hinkarna mot oss. Istället för vatten som alla trodde att detet var regnade det godis från hinkarna. Folk dök ned under stolarna för att grabba tag i så många som möjligt. Jag fick inte tag i någon, men jag fick 2 st av någon framför mig. Julfesten avslutades efter föreställningen. Men för eleverna hade festen redan börjat..


Julstämning i elevhemmet.

Under eftermiddagen, gick jag, Julia och Björn för att handla lite grejer på Coop. Vi gick även förbi ett litet loppis, men dr fanns inget intressant, bara porslin och lite smycken. Det enda som kanske var av intresse var ett 1000 bitars pussel som Julia var nära att köpa. Till sist hade vi tittat nog på loppisen och bestämde oss att gå till Coop. Väl på coop köpte vi lite frukt och grönsaker. Även lite andra saker som ljus och garn köpte jag. Pepparkaksdeg köpte jag också.

Några timmar senare fick jag många av grannarna på elevhemmet att engagera sig i pepparkaks bakninen. I början var det bara jag och Julia som var peppade att börja baka. Björn var också med, men han gjorde något annat. Han hade tydligen blivit inspererad av att städa, av programmet Rent hus. I alla fall. Köket är ju ett centrum för matlagning. Och förr eller senare måste folk komma dit för att överleva. Mårten kom dit och besökte oss under bakningen. Han drogs med av vår entusiasm och ghjälpte till en aning. Han slutade ungefär tio minuter senare när han skulle tvätta ett galler. Julia och jag fortsatte att baka. Det fick bli grisar, bockar, hjärtan, pepparkaksgummor, julgranar, stjärnor och hjärtan. Inte långt efter kommer Heidi och hennes kompis in i köket och drog den härliga doften av pepparkakor. Kompisen satte sig i vardagsrummet, men Heidi ville baka, så hon förenade sig med oss. Två plåtar åkte in och ut ur ugnen tills degen var slut. Då hade björn redan städat färdigt i köket och skulle göra sin kaka. En mjuk pepparkaka. Mer lik en socker pepparkaka. Den blev riktigt fin, men jag har inte smakat den än.

Kul var det att baka idag. Nu börjar julen närma sig i elevhemmet. Kul var det också att många hjälpte till. För det är inte kul att baka själv. tycker inte jag i alla fall. Mamma brukar köpa pepparkakor, men det är alltid roligare att göra sina egna. Mamma har väl inte tid antar jag och dessutm kanske lite jobbigt när man har mycket att göra. Hemma vill jag inte äta så mycket julmat, inte för att det inte är gott. Men jag saknar mammas goda asiatiska mat. Det finns ingen som gör det bättre än hon. Julmaten får man äta i skolan.




Bildbeskrivning:
Lisa och Julia håller i en korg med pepparkakor i. Ett mjöligt bord emellan personerna, med mjöl på byxorna.



Bildbeskrivning:
Mårten lägger ut formerna på degen. Lisa tittar in i kameran och ler.

Team femenin: redo för Lusse wolly

I går den 11 december hände det något kul i Kristinehamns folkhögskola. Sedan några år tillbaka har de börjat med Lusse Wollyboll turnering. Turneringen spelas enligt namnet vid jul, så nära Luciafirandet som möjligt. Kravet är dock, eller krav. Nej inte krav. Man får gärna klä ut sig till olika teman. Förra året var det tydligen några dansare som klädde ut sig till 101 dalmatinerna.

Det här året var det det ett lag som klädde ut sig till Hippis, ett annat var utklädd till smurfarna ett annat ett cirkusfolk och lärarna som också var med klädde ut sig till Sveriges Landslag i fotboll. Det här laget som jag var mest med, klädde ut sig till tjejer, varav de flesta var killar.

Det bästa med att inte spela är att tillbringa tiden att fotografera. Vad man fotar vet man inte förrän det läggs upp på datorn och när man tittar närmare på det. Det kan bli en helt okej bild, men det kan också bli en helt oigenklänlig bild. En person kan helt plötsligt ha tre armar, Ett ägg i närbild är helt plötligt med i bilden. Hur ägget nu kan hamnat där bland alla bollar. Bilderna blir väldigt suddiga och kan ge andra föreställningar än det egentligen är. En del bilder blev väldigt skarpa på vissa ställen och suddiga på andra ställen. Jag kom lite sent, faktiskt mitt under en match. Jag kominte ihåg vilka det var som spelade, men det var inte Tream Femenin som jag kallar dem.

När det var Team Femenins tur att spela, klättra jag upp och ned för ribbstolar och sprang omkring runt planen bara för att ta kort. Som sagt blev det väldigt konstiga bilder, men ändå bilder. De vann en match och förlorade en. Till sist förlorade de semifinalen. Efter det var det inte kul längre. Laget stack upp till Elevhemmet och bytte om till vanliga kläder. Jag stannade kvar och fotade lite till och pratade med andra skolkamrater. Till sist gav även jag upp under finalen och gick till elevhemmet.

I dag under kvällen tog jag fram min kaera, dator och lite tillbehör. En granne till mig ville ha några av bilderna jag tog. Så jag och några som spelade i laget Team Femenin satte oss och gick igenom bilderna. Det blev mycket skratt under den tiden. En av dem sade: "Det blir väldigt frikonstnärligt." Jag hade aldrig sett det på det viset. Men det beror på förståss om man vill ha bilderna så där som jag tog dem. Kul var det i alla fall att få folk att skratta. Ha det så kul med den h är bilden.

Team Femenin redo för wollyboll: 7 wollyboll spelare (6 killar iklädda klänning eller kjol).
Team Femenin redo för wollyboll: 7 wollyboll spelare (6 killar iklädda klänning eller kjol).
De flesta är färglada utom tjejen i svart med hakkors / solkors på vänster överarm.

Heidi! YOU MADE MY DAY!

Att kolla på tv gör jag sällan, och att få syntolkat något är ännu mer sällan. Att kolla på tv och lyssna på vad som händer, folks kommentarer har blivit mer som en social grej varje dag, eftersom jag bor på elevhem. När ett tvprogram är slut zappar man till ett annat. Och vilken sändning hamnar man på idag, den 10:e december på kvällstid om inte Nobellmiddagen.

Jag är inte den som kollar på nobellsändningen från eftermiddagen till kvällen (inte för att jag vet att den sänds från eftermiddag till kväll), men just idag, är det någon från elevhemmet som stöter på en rolig dans som tillhör operan för middagen. Denna person Heter Heidi och har den mest roligaste impulsiva kommentarerna som en syntolkare kan ha, i alla fall som jag stött på hittils. Hennes utrop och ingivelse i själva tolkningen ger så mycket mer än en tråkig beskrivning.  Ingivelsen ger mycket livligare bilder som kanske är helt fel, men är man synskadad vet man inte vilka bilder som kan dyka upp i ens huvud. Det kan tilläggas att dansen var en erotisk dans till en operalåt.

Här följer några komentarer:

Heidi:
"Åh! Men gud! Vad gör de! De har på sig vita kläder påsig med köksredskap i händerna! Den ena har en grilltång i handen!"
"En är utklädd till man. Hon har lösskägg och grejer.!"
"Kolla! Nu är hon i hans kjol och petar!"
"Men gud! Nu hållar hon på med hans pitte!"
"Det vore intressant att Se Silvias Reaktion. Det måste man läsa om i tidningarna."

Julia: "Han tog henne på tutten också. Såg du inte det?"
Heidi: "Nää! Gjorde han det?"

Heidi: "Gud! Det ser ut som om de... du vet.
Lisa: "Vadå? Knullar?"

Det är i och för sig inte sammanhängande och därför kanske lite svårt att få en livlig bild av det. Det fick mig verkligen att skratta, att nästan ramla ur soffan och gunga fram och tillbaka, från vänster till höger, som folk brukar göra när de inte kan sitta stilla p.g.a. skratt. Heidi är den bästa impulsiva syntolkaren jag någonsin haft. Chock her BIG TIME! A GREAT TIME! I assure you! Heidi! YOU MADE MY DAY!

Den perfekta världen för bliningar

Livet som synskadad är verkligen jobbigt ibland. Om man vill att något ska bli av, får man fixa det själv, även om det inte är ens jobb. Alla ska ju ha lika möjligheter, men det stämmer inte. Alla som går i skolan får sina material på svartskrift och kan skriva prov på papper. De kan spela vilken sport de vill. Fotboll handboll och massa andra sporter. De kan kolla på tv och få sina textrader översatta. De köpa vilken dator som helst och inte behöva skaffa massa program till datorn, mobilen eller vad det är de behöver. De kan bli anställd nästan vart som helst, industrijobb, restaurangjobb, och sådant som kanske inte krävar utbildnin. Men vi kan endast ha Kontorsjobb, sjukgymnastik, masage och lite sådana jobb. Okej. Jag medger att det är lite överdrivet, att jag överdriver. I de flesta ställen är det så.

Om jag fick skulle jag vilja skapa en värld perfekt för blindningar. En värld där allt är tvärt om. Bara för att jävlas med seende, med seende som inte förstår. För att folk ska förstå,  måste man generalisera en aning, det vill säga en hel del. Men i alla fall.

Den perfekta världen i skolan vore att Alla lärare var synskadade eller blinda. INgen får Se mer än 10 %. Lärarna har datorer antingen med förstoringsprogram eller ingen skärm alls. Alla lärare läser med antingen punkskrift eller förstoring. De kan också läsa med talsyntes. Alla seende elever ska ha på sig bindlar. De får en var sin dator att jobba med.  Alla elever som ser mer än 10 % MÅSTE ha på sig bindlar. Varje elev ska kunna punkt, så att de kan hitta  till sina platser. Alla seende ska kunna punkt, för det är det mest på. Det finns inga papper och pennor i skolan. Det ska vara otillåtet.

Jag kanske överdrev en smula. Men det är så det är i den vanliga världen. Den anpassar sig inte för oss synskadade. Deet blir en synskadads jobb att springa och leta efter ansvariga för att man ska göra en tenta, trots att det inte är ens jobb. Det är ju lärarens jobb. Men, Världen är som den är och har svårt för drastiska förändringar. Det enda tillfredställande man har här i livet är att förvränga det man ser och göra det så knäppt det bara kan bli. Blindningar får gärna hjälpa till och göra världen till en dystopi, en så förvrängd värld för seende som det bra går.


I miss you!

I miss you!

We miss you!
Com back, come back
We'll help you though.
To be on the track!


You can do it!
You're really strong!
Take it slowly just a bit!
Listen, listen to this song!

We miss you!
Come back, come back
We'll help you through
To be on the track!

The way Home is very long
But, don't worry,
Just listen to the song
Don't feel sorry!

Come back, come back
Our fighter
Come back, come back
Make it brighter

Take the road
Step by step
Make a reload
Every step

You're coming slowly
From over there
we're waiting eagerly
From over here!

Konstig dikt

Här kommer en helknäpp grej som jag tydligen publicerat på:

www.sockerdricka.nu

Jag har ingen aning om vad jag tänkte när jag skrev en här. Den hade jag tydligen publicerat för något år sedan eller 2.

 

Himlen var blå
Och solen var gul
Här satt jag och skrev
Att jag var ful

Gräset var grönt
Och blomman vacker
Här satt jag
I snyftatacker

Himlen blev grå
Och molnen blev svarta
Ett liv vill jag ha
Bortom Sparta

Hjärtat blev rött
Och blodet sprang
Den rätte för mig
Då jag hörde hans klang

Mitt hjärta var rött
Och hans var blå
Vårt hjärta blev lila
När vi kramade på

Vårt hjärta blev till guld
Då vi fick ett barn
Vi blev så lyckliga
Då han döptes till Dan.


Varför Jag?

Varför jag?

Varför är jag blyg?
För jag blev nertrampad

Varför blev jag det?
För jag var annorlunda.

Varför var jag annorlunda?
För jag var tjock och synskadad.

Varför blev jag det?
Du föddes med din synskada.

Men varför, varför kunde de andra inte hacka på någon annan?
Varför just jag?
Därför jag var svag.

Varför kan jag inte resa på mig och slå tillbaka?
För det tar tid att reparera, att kunna gå till attack.

Varför blev jag den mobbade, den annorlunda?
Varför skulle det hända just mig?
Vet inte.
Det är bara att acceptera ödet och gå vidare.
Försöka bli stark och slå emot.
Ingen vet varför jag blev den utvalde, men så är det,
och det är bara att kämpa vidar

Cannon Cup!

I helgen den 29-30 november äer det första gången som Cannon Cup hålls. Den anordnades av FSBU (Föräldrarföreningen för synskadade barn och ungdomar i väst). Det är en turnering som hölls för barn och ungdomar, vilket var bra p.g.a. att det inte finns så många turneringar v arken i Sverige eller internationella. Därför bestämde de sig att anordna en egen och i helgen tog den plats för första gången. Det var inte många lag, men ändå en turnering. Lagen var FSBU salt, FSBU peppar och Linköping HIF.  De från Linköping hade mest spelare. Vi hade bara 3 i ett lag och 4 i ett annat lag. De som var med i FSBU Peppar var hette Erik, Tobias, David och Nicolina. I mitt lag var Sofia , Lisette och Jag. I linköpingvar det Thaer, Albin, Jennifer, Andreas och Johan. Har ingen aning om vad de heter i efternamn...

Vi samlades vid lunchtid i ett hus som kallades Munkhuset i Göteborg. Där fick alla spelare, ledare, funktionärer som skulle övernatta där, lägga ifrån sig sina saker på respektive sovplats. För FSBU lagen var det bara att kasta i oss maten, springa direkt till Gymnastiksalen och rusta oss inför den första matchen. Det blev lite tajt mellan lunchen och den första matchen, Man blev väldigt mätt och tung i magen när man skulle värma upp. Men det gick bra ändå.

Första Matchen slutade 7-12.  Vi vann med 7-12. Jag, Sofia och Lisette är ju lite äldre. De andra var lite yngre i det laget. Spelet gick bra. Jag behöver vara lite mer explosiv, som jag alltid får höra. Lyckas aldrig bli det. Men å andra sidan tränar jag inte lika mycket. Vår unga och oruttinerade coachdeer var också bra. Jag är så van vid att det ska vara på ett visst sätt, van vid att mina de gamla coachernas sätt att jobba. Det är inte så att de är dåliga. Det kräver lite omställning i mitt huvud bara. De skötte det jättebra.

Den andra matchen förlorade vi mot Linköping, med 8-6 tror jag det var. Vet inte varför vi förlora. Kan bero på många faktorer. Vi i FSBU salt är tjejer, kan vara en. De hade två killar på plan. Jag är nog lite mer rutinerad än vad de andra är, men jag å andra sidan tränar inte lika mycket som de andra längre. Lite sådana grejer. Kul var det att spela mot folk i sin egen ålder för en gångs skull.

Vi körde en sista gång mot FSBU Peppar en sista gång. Den matchen vann vi också. Jag tror vi vann med 8-3 eller något sådant. Lite stretching, avfjällning  från alla skydd, kläder och bindlar, en snabb renande dusch och sedan på med rena kläder. Jag hade en del problem med att hitta alla mina grejer som jag spritt ut. Men så var vi också många tjejer i ett litet omklädningsrum. Alla skulle ha plats med sina grejer dessutom. Så det var väl egentligen inget konstigt med det. Jag fick också platsen där folk var och duschade, inte i duschen, men intill där alla gick ut och in. Det blev en vattenpla utanför i stället. När jag fick tag i allt jag skulle ha, både för stunden och för natten kunde jag gå till Munkhuset där alla satt och åt middag. Sovsäck, kudde och liggunderlag tog jag också med mig.

Efter middagen, ungefär 1-2 timmar efteråt, skulle varje lag göra ett uppträdande, eller hålla i en lek. Vårt lag, FSBU Salt Körde en ordlek. Sofia hade rätt. När vi gjorde den, planerade den, ansåg hon att den kanske skulle bli för rörig, men jag och LIsette insisterade. Så det fick bli en ordlek. När alla uppträdande var klara, blev det disco. Alla i FSBU stannade kvar och dansade lite granna. Linköping hade redan försvunnit. De ville väl inte dansa antar jag. TRÅKIGT! Men alla är olika. Resten av kvällen ägnades åt att prata, umgås och proppa i sig massor med popcorn.

Nästa dag spelade FSBU salt (mitt lag) första matchen. Den spelades mot Linköping. Jag kom inte ihåg hur den slutade. Kul var det i alla fall. Jag kände mig grym, som i princip tog alla bollar från Slutet av Sofias back till Lisettes back.  Det kändes härligt, att ta alla bollar, blockera dem, så att de studsar iväg utanför plan. Vi förlorade även den matchen.

Efter lunch spelade vi final mot LInköping igen. De hade spelat en match mot FSBU Peppar också, strax innan lunch. För vårt lag blev det också än en gång att kasta oss i maten och sedan snabbt iväg till tillbaka till gymnastiksalen. Lunchen kändes väldigt tijt inpå, men det fick duga.

Jag kommer inte ihåg så mycket av finalen. Jag mins många bollar var nära att rulla in när vi sköt. Det var lite otur med oss. Vi styrde in ganska många bollar. Vid slutet av andra halvlek bytte jag och Sofia plats. Hon överto min Centerplats och jag tog hennes back. Det var dags att vara målkåt. Men det gick sådär. Sofia. Stukade sin hand. Hon kunde tydligen inte stödja på den heller. Så vi bytte tillbaka. Jag klev upp på centern igen och hon tog tillbaka sin plats. Inte många bollar senare. Ska jag vara överallt och försöka tall alla bollar som bår. Olyckligtvis. Kommer jag i hög fart  med min tunga kropp och kolliderar med Sofias nyligen stukade hand och gör den ännu värre. En medical timeout görs och Sofia kan lugna ner sig efter smärtan. Då var det inte långt kvar. Så hon fick helt enkelt stå ut sista tiden. Många bollar kom inte på henne. Den sista minuten tog jag många bollar själv, dels för att en i laget var skadad och dels för att vi låg i underläge. Den matchen förlorade vi tyvärr också.

Kort efter matchens slut delades massor med priser ut. Funktionärerna fick pris, Domarna, fick pris, köket och säkert några fler som fick pris. Efter det var det dags för priserna i Goalball. FSBU peppar fick pris för 3:e plats, FSBU salt för 2:a plats och Linköping för 1:a plats. Sofia och Johan fick Pris för bäste målskytt. Tobias och Eric från FSBU Peppar fick pris för de  yngsta spelarna, som spelar mot dubbelt så stora killar. David från FSBU Peppar fick också pris, men för årets rockey. Nicolina fick pris för bäste funktionsspelaren. Eller vad man nu kallar det. Personen i vilket vfall håller samman hela laget. Har man glömt någon mer? Hoppas inte det.

Dusch stretching och lite frukt som mellanmål. Sedan var helgen slut.

För mer information om helgengå in på: www.fsbu.org


DU ÄR DU!

Du är du.

Du är du och jag är jag
Om du vill vara dig själv
Ska du vara dig själv
Om du vill ändra på dig själv
Så kan du bli dig själv
Men om du inte vill
Varför ändra på dig
När du inte vill
För då är du inte du
Utan någon annan
En fasad som du skapat
Så Var dig själv
Och ingen annan


RSS 2.0